Nederlands (Dutch)

HUG Your Baby gelooft erin dat ouders goede moeders en vaders willen zijn! We weten dat liefhebbende en zekere ouders zorgen voor vaardige en vrolijke kinderen. Gebaseerd op literatuur uit de kindergeneeskunde, ontwikkeling van het kind en lactiekunde, voorziet HUG Your Baby in trainingen en bronnen om ouders en hun zorgverleners die voor hen zorgen, te helpen.

  • begrijp de lichaamstaal van een baby
  • voorkom en los problemen op rondom het eten, slapen, huilen van een baby en hechting van ouders met het kind
  • bevorder de duur van de borstvoedingsrelatie

Alhoewel een aantal Nederlandse zorgprofessionals de training van HUG in het Engels aan het volgen zijn, wordt er hard gewerkt om de HUG Your Baby cursussen en bronnen voor ouders in het Nederlands te vertalen.

Elly Krijnen, RN, IBCLC

HUG Organisatie

Jan Tedder, FNP, BSN, IBCLC is een verpleegkundig specialist en lactatiekundige uit Amerika die onderzoek heeft gedaan en het daarna prijswinnende, wetenschappelijk bewezen, HUG Your Baby programma heeft ontwikkeld en uitgevoerd.

Jan werkt nauw samen met Elly Krijnen, verpleegkundige en lactatiekundige en landelijk vertegenwoordiger van HUG Your Baby om de HUG Your Baby training en bronnen beschikbaar te maken voor Nederlands sprekende moeders, vaders en zorgverleners waar ook ter wereld.

Elly Krijnen heeft tientallen jaren ervaring in het zorgen voor jonge gezinnen en het opleiden van verpleegkundigen, verloskundigen, lactatiekundigen en kraamverzorgenden in Nederland. Zelf een moeder van drie (inmiddels volwassen) prematuren, ligt haar aandachtsgebied vooral bij gezinnen met een prematuur geboren baby. Vroeger was zij directeur van een kraamzorgorganisatie in Amsterdam, tegenwoordig is Elly mede-eigenaar van een zelfstandige lactatiekundige praktijk met winkel en opleidingscentrum “Baby&Borst” in Almere.